«

»

STIRI. A început construcţia tronsonului de Autostradă Lugoj-Deva Lot I

In data de 20 iunie 2011 Beneficiarul a dat ordinul de începere pentru contractul Proiectare şi Execuţie Autostrada Lugoj-Deva, lot 1 km 0+000 – km 27+400.

Contractul are o valoare totală de 681.040.913,98 lei(fara TVA) din care 85% reprezintă contribuţia Comisiei Europene prin Fondul de Coeziune iar 15% reprezintă cofinanţarea asigurată de Guvernul României.

Tronsonul de Autostradă Lugoj-Deva Lot I este situat pe Coridorul IV Pan European fiind parte integrantă a unui proiect amplu al CNADNR care prevede construirea autostrăzii Nădlac – Bucureşti – Constanţa proiectată în vederea realizării unei artere rutiere care traversează România între sudul Ungariei şi nordul Bulgariei.

Viitorul tronson de autostradă Lugoj-Deva Lot I este situat în partea de vest a ţării, în zona Banatului, fiind cuprins în teritoriul administrativ al Judeţului Timiş şi avand o lungime totală de 27,620 Km.

Obiectivele contractului se referă la asigurarea capacităţii necesare pentru noua cale de transport rutieră care să permită transportul de mărfuri şi pasageri, ca parte integrantă din dezvoltarea economică generală a României şi din dezvoltarea legăturii rutiere dintre România şi Ungaria şi, prin urmare, dezvoltarea economică generală a Uniunii Europene.

Permanent link to this article: http://autostrada-lugoj-deva-lot1.ro/?p=480